SEO is geen trucje!

1 April! Kikker in je bil!

Weet u nog die revolutionaire SEO tool van Gladior waarmee je op 1 kwam in Google? Dat was natuurlijk een grap. Een trucje dat een fake resultaat injecteerde in een Google pagina (SERP). Een welgemeend sorry voor iedereen die er vol voor ging!

Wat wel echt en serieus is: SEO (en ook SEA) is geen trucje.
Verre van zelfs. Die tijden zijn al jaren voorbij. Anno 2018 draait goed gevonden worden in zoekmachines om veel meer dan 5 of 10 jaar geleden. Een goed geoptimaliseerde (snelle) website is nog steeds een belangrijke fundering, maar geen directe garantie op goed gevonden worden.

Zichtbaarheid, reputatie en gedrag van uw merk spelen ook mee. Dat zit hem in veel losse dingen en ook vooral in volhouden. En wat te denken van voice search dat snel terrein wint? Beantwoord je vragen van potentiele klanten of ben je op zoek naar de volgende google cheat? Stop met zoeken naar shortcuts, als ze al bestaan of (nog) werken. Verdiep je in de intentie van bezoekers, in hun vragen en zorg voor het juiste antwoord. Zo wordt je een autoriteit en kom je bovenaan in zoekmachines.

Hoe dan wel? Je doelgroep is het begin

Wij beginnen tegenwoordig met: wie is je doelgroep? En hoe ziet de reis van je merk leren kennen tot je merk aanbevelen eruit? Daar passen we onze online marketing kennis en creativiteit op toe, om het maximale uit de combinatie te halen. Daar horen ook zeker zoekmachines bij.

Het is belangrijk om te snappen welke rol een kanaal speelt in de customer journey van jouw doelgroep(en). Oftewel: waar heeft een persoon behoefte aan, op welk moment en welk kanaal gebruiken ze in de reis van je leren kennen tot je aanbevelen? Google past dit principe al toe in hun advertising diensten, hier gaan we veel van merken dit jaar. Ook bij Gladior passen we dit sinds een paar maanden succesvol en actief toe met klanten.

Keertje samen over de toekomst van uw online marketing of customer journey praten? Bel me even op 053 850 7107 of stuur een email naar info@gladior.com.

Hartelijk dank aan onze vrienden!

Zonder jullie was dit nooit gelukt. Heel hartelijk dank voor jullie input en medewerking!

Peter Schinkel, oprichter en oud-CEO van Gladior. (Bekijk ook zijn non-profit Wakibi eens!)

Roy Huiskes, internationaal SEO expert en oprichter Chapter42.

Steven van Vessum, CCO ContentKing.