Amazon in Nederland, en nu?

Eindelijk is het zover: de lang aangekondigde lancering van Amazon.nl is realiteit. Dit betekent concurrentie van een heel andere schaal en bereik voor Nederlandse marketplaces als bol.com, CoolBlue, Wehkamp en Marktplaats. Ondanks dat de e-commerce markt in Nederland flink blijft groeien (CBS: eerste half jaar 2019 9 procent groei t.o.v. 2018), zal de taart opnieuw worden verdeeld. Momenteel zijn er al 100.000 Nederlandse Prime-leden die maandelijks een vast bedrag betalen voor gratis verzending. 

Volgens marktonderzoek blijven online marketplaces als Bol.com en Amazon continu de lat verhogen betreft het verbeteren van de online shopping ervaring. Gemak in vindbaarheid, levering en service zijn drie pijlers die steeds belangrijker zijn voor de consument.

Webshop eigenaren moeten hierdoor beter inspelen op de behoeften van de consument en hiervoor een meer uitgebreide online strategie implementeren. Het toevoegen van deze marketplaces is een welkome aanvulling voor webshops als extra verkoopkanaal in binnen en buitenland.

De impact van Amazon.nl op de Nederlandse e-commerce markt zal dus groot zijn. Het niet inspelen kan resulteren in uiteindelijk minder verkeer en conversies in webshops. 
De voordelen van Amazon;

  • Meeliften op de marketing van Amazon en verhoogt daarmee de positie in Google voor jouw producten
  • Meeliften op het succes van online marketplaces, veel consumentenvertrouwen
  • Extra afzetkanaal in binnen- en buitenland
  • Eenvoudig te koppelen met je webshop, zodat je je assortiment maar op 1 plek hoeft te beheren

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop met Amazon of wil je beginnen met het aanbieden van producten en diensten via Amazon.nl? Neem vrijblijvend contact op met jouw Gladior contactpersoon.

Neem contact met ons op!