Effecten van grootste GOOGLE update ooit!

Is jouw website nog steeds zoekmachine vriendelijk?
En, is jouw SEO nog wel up-to-date en optimaal?

Google heeft met BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) de grootste algoritme-update doorgevoerd van de laatste 5 jaar. Inmiddels is sinds afgelopen december BERT nu ook geactiveerd voor Nederland. BERT zorgt ervoor dat complexe zoekopdrachten beter te begrijpen zijn door de zoekmachine van Google. Na de eerdere grote updates HummingBird en RankBrain heeft ook BERT de nodige gevolgen voor websites en met name hoe Google websites beoordeelt en rankt.

Google is constant in beweging, evenals je concurrenten die online actief zijn. Het is dus altijd zaak om je website te blijven optimaliseren voor Google (en andere zoekmachines zoals Bing) om zo je posities te behouden of te verbeteren.

De voordelen van een zoekmachine vriendelijke en geoptimaliseerde website:

  • Beter vindbaar bij je doelgroep in zoekmachines;
  • Relevant antwoord op de behoeftes van je doelgroep;
  • Meest efficiënte vorm van pull-marketing;
  • Duurzame marketinginvestering met semi-blijvend resultaat;
  • Een zoekmachine vriendelijke website en online adverteren versterken elkaar door relevantie en een betere gebruikservaring voor de websitebezoeker.

Googlebot (synoniemen: robot, spider, crawler, bot) verzamelt gegevens en algoritmes (BERT) van Google beoordelen je website op een groot aantal parameters die technisch, functioneel en tekstueel van aard zijn. Deze uitkomsten worden vervolgens gerelateerd aan die van je online concurrenten en zo bepaalt het systeem per zoekwoord op welke positie je website getoond wordt bij de zoekresultaten.

Wij hebben een scan ontwikkeld om de effecten van BERT in kaart te brengen en verbeterpunten aan te dragen. Onder het motto “voorjaarsschoonmaak”, bieden wij deze scan nu aan voor 235,- Euro exclusief BTW.

Wil je gebruikmaken van deze aanbieding die geldig is tot 1 juni 2020, neem dan contact op met jouw Gladior contactpersoon.

Uiteraard staan wij ook tot je beschikking als je vragen hebt!

Neem contact met ons op!