Feedmarketing

Feedmarketing voor uw webshop

Wilt u meer omzet uit uw webshop halen? Dan kan het een idee zijn om in Google Shopping te adverteren met uw productaanbod. Relevante bezoekers zien van ieder gewenst product dat u instelt de productafbeelding en prijs. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw producten te verkopen via diverse andere kanalen zoals: Marktplaats, Beslist of Bol.com. De mogelijkheden zijn oneindig! Het enige dat u nodig heeft is een goed werkende datafeed.

Hoe Gladior u helpt met feedmarketing

Een feed, wat is dat precies? U kunt het zien als een digitaal bestand waarin alle mogelijke elementen van uw productaanbod opgenomen zijn. Hieronder verstaan we onder andere het artikelnummer, maar ook de titel, prijs, afbeelding, URL, beschrijving en soms kleur of materiaal van een product. Deze feed stuurt per product informatie door naar het kanaal waarop u adverteert.

Voor ieder verkoopkanaal zijn er andere vereisten. Zo is het veld kleur vereist als u met uw kleding wilt adverteren in de Duitse Google Shopping. Heeft u dit veld wel goed ingevuld in jouw webshop? Of anders gesteld: heeft u de mogelijkheid om een dergelijk veld in uw webshop in te vullen? Webshop systemen als CCV shop en Lightspeed produceren een standaard feed voor een beperkt aantal verkoopkanalen. Maar wat nu als u geen standaard webshop systeem hebt? Of als u een specifieke feed nodig heeft voor dat ene affiliate kanaal dat bepaalde velden vereist die u niet in uw standaard feed heeft. Gladior heeft hiervoor alle kennis in huis en helpt u graag hierbij.

Feedoptimalisatie en marketing

Doordat elke vergelijkwebsite of shopping platform andere eisen stelt aan een feed, kan het voor u erg lastig zijn om hier aan te gehoorzamen. Dat hebben wij ook bij Gladior gemerkt. Onze klanten willen tijd spenderen aan het contact met klanten en willen niet nogmaals velden in hun webshop moeten invullen als bijvoorbeeld de kleur al in de beschrijving staat.

Op basis hiervan hebben wij een samenwerking gezocht met Channable, een feedmarketing partij in Nederland. Inmiddels zijn wij benoemd tot Channable partner, wat wil zeggen dat wij voldoende kennis in huis hebben om via hun platform onze klanten te bedienen. Maar wat kunnen wij hiermee?

Feedoptimalisatie

Het sturen van een standaard feed naar bijvoorbeeld Google Shopping is vrij eenvoudig. Echter, wanneer de campagnes niet goed renderen valt er weinig te optimaliseren in AdWords. Hier spelen we met feedoptimalisatie op in. Onze klanten hoeven niet langer hun titels aan te passen om te testen of hier beter in Shopping op gereageerd wordt. Wij stellen een regel in die automatisch de titel aanpast, slaan deze op en sturen deze door naar Google Shopping. En dit is nog maar één van de mogelijkheden van de regels die er zijn.

Verrijking van data

Even terug naar het voorbeeld over de kleur. U heeft in uw productomschrijving keurig netjes beschreven dat uw t-shirt rood is. Middels één eenvoudige regel maken we een nieuw veld genaamd kleur aan, en zoeken naar deze kleur in velden zoals de beschrijving. Wordt deze gevonden, dan wordt hij in het veld geplaatst. Zo is het mogelijk om te zoeken op diverse waarden die aanwezig zijn in de feed, om nieuwe velden, die nodig zijn voor het verkoopkanaal, aan te maken.

Feedmarketing via marketplaces

U wilt met uw feedmarketing nog een stapje verder? Ook dat is mogelijk! Wij koppelen uw productaanbod eenvoudig met platformen zoals Marktplaats, Bol.com, Amazon of prijsvergelijkers. Hierdoor domineert u het online zoekaanbod en weet u er zeker van dat u alle geïnteresseerden in uw producten bereikt worden, ongeacht de doelgroep. De doelgroep die via Bol.com koopt, is namelijk niet altijd dezelfde die alle prijzen vergelijkt of degene die liever bij een kleine webshop koopt om lokale ondernemers te steunen.

Vraag een gratis feed check aan!

Wilt u met feedmarketing aan de slag en weet u niet zeker of uw feed wel up-to-date is? Of heeft u momenteel Google Shopping ingezet en denkt u dat het rendement erop beter zou kunnen? Plan dan met één van onze consultants een feed-check in. Wij kijken graag met u mee om te bepalen hoe u uw feedmarketing het beste zou kunnen aanpakken.