Marktplaats als succesvol marketingkanaal

Diensten

  • Data solutions 
  • Business consultancy
  • Performance marketing 

Gladior verzorgt inmiddels al enkele jaren succesvol de digitale marketing voor deze webshop. Eind 2016 hebben we de stap gezet om een pilot te draaien met adverteren op Marktplaats. Doel: meer bezoekers, meer bestellingen en een hoger conversiepercentage!

Over Lichtcentrum Hengelo

  • Grootste verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland
  • Fysieke winkel in Hengelo van meer dan 1500m²
  • Webshop ligt in het verlengde van de fysieke winkel
  • Dagelijks nieuwe producten.

“We hebben na lange tijd eindelijk de juiste partij voor onze digitale marketing gevonden.
We zijn erg tevreden en blij dat onze bezoekersaantallen en het conversiepercentage sinds de samenwerking met Gladior vooruit zijn gegaan. Deels door de marketingstrategie, maar ook door aangedragen verbeteringen in de webshop door te voeren.”

Luuk oude Avenhuis

Sales Manager en webshopbeheerder Lichtcentrum Hengelo

[LISTEN] 

Clicks & Bricks

Dankzij de grote fysieke winkel kan Lichtcentrum Hengelo ook via webshop de kwaliteit en service bieden die je van een échte winkel gewend bent. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten de webshop ook daadwerkelijk vinden en vervolgens converteren? Om dit in kaart te brengen zijn we een technische SEO audit gestart en zijn we diverse databronnen in de klantreis gaan combineren. 

[WRITE]

Bestaande en nieuwe kanalen 

De inzichten die we hieruit haalden zijn samen met Lichtcentrum Hengelo vertaald naar een integrale digitale marketing strategie waarmee de bestaande kanalen verbonden werden. Ook werden er nieuwe kanalen toegevoegd, waaronder het adverteren op Marktplaats

[PRODUCE]

Van vindbaarheid naar conversie 

Er is gewerkt aan de vindbaarheid in Google in de vorm van een technische SEO Audit. In het verlengde hiervan zijn campagnes rond AdWords (o.a. Shopping), Bing en Facebook opgezet. Om de conversie te verhogen is de lay-out van de website vernieuwd. Aansluitend was de pilot met Marktplaats advertenties en automatische feedkoppeling. 

[PERFORM]

Positieve resultaten 

De resultaten waren positief te noemen. De pilot zorgde binnen een half jaar voor bijna 10% van de omzet. Maar daar bleef het niet bij. Door Google Shopping verder te optimaliseren, is er een omzetstijging van maar liefst 340% gerealiseerd.
De ROAS (Return-On-Ad-Spend) is daarmee meer dan verdubbeld. Door het behalen van goede posities in Google hebben we 20% meer bezoekers via het organische kanaal kunnen bereiken. 

[HERE TO STAY]

Geïntegreerde strategie

De aanpak, waarbij klant en data centraal stonden was zo succesvol, dat we deze nu in onze digitale marketing strategie hebben geïntegreerd. Op zoek naar nieuwe klanten voor clicks & bricks!