Online marketing voor webshops

Het is niet makkelijk om een nieuwe webshop op te starten. En als die shop er eenmaal staat moet er natuurlijk online verkocht worden. Welke diensten zijn daarvoor geschikt? Welke investeringen moeten er gedaan worden? Dat kan een lastige keuze zijn.

Als partner van CCV Shop en Lightspeed en met meerdere Magento webshops in beheer weten we wat er komt kijken bij het succesvol maken van en succesvol inrichten van online marketing voor webshops. Hierbij nemen we u onder andere mee in welke diensten geschikt zijn in de opstartfase en welke online marketing diensten geschikt zijn als uw webshop al een tijdje draait.

Op welke zoektermen wordt uw webshop gevonden?

Bezoekers naar uw webshop

Uw shop staat online maar de bezoekers blijven achter? Dat is vrij logisch, uw site is nog niet bekend bij zoekmachines en gebruikers. Daarom is het goed om zeker in het begin verkeer te kopen. De volgende diensten kunnen u daarbij helpen:

Analytics

Heeft u Google Analytics al geïmplementeerd, dan beginnen wij met een check of alle data op de juiste manier gemeten wordt. Het is namelijk van belang dat de data waarop we campagnes gaan bijsturen correct is. Hierdoor creëren we niet alleen voor ons, maar ook voor u, inzicht in welke kanalen u geld opleveren, maar ook waar bezoekers afhaken.

Meer informatie over Google Analytics

Google Shopping

Met een goede productfeed kunt u in Google adverteren met uw producten. U heeft het wellicht zelf ook al wel eens gezien. U zoekt op een product en ziet in Google diverse opties tevoorschijn komen met zowel een foto van het product, als de prijs en de desbetreffende aanbieder. Hierdoor weten bezoekers al waar ze aan toe zijn voordat ze op de advertentie klikken. Deze bezoekers zijn al wat verder in het aankoopproces, immers de foto en prijs staat hen aan als ze erop klikken. Hierdoor is de uiteindelijke kans op een aankoop bij u in de shop ook een stuk groter. Vervolgens kunnen wij deze feed verder optimaliseren om relevanter producten te tonen en dus ook meer rendement te behalen op uw investering!

Meer informatie over Google Shopping en feedmanagement

Zoekmachine Adverteren

Adverteren in Google en Bing is één van de meest flexibele en beheersbare manieren om potentiële klanten te bereiken. Door het instellen van dagbudgetten en maximale kosten per klik, is er altijd grip op uw uitgaven. Door verdiensten inzichtelijk te maken, is het in de gaten houden van de ROI (Return on Investment) eenvoudig.

Meer informatie over zoekmachine adverteren

Zoekmachine Optimalisatie

Investeer in de lange termijn met zoekmachine optimalisatie. Door de basis goed neer te zetten en uw webshop goed in te richten komt er ook steeds meer natuurlijk zoekverkeer op uw webshop. Vandaag de dag worden er wereldwijd iedere seconde ruim 40.000 zoekopdrachten in Google gedaan. Des te belangrijk is het dat uw website gevonden wordt bij relevante zoekopdrachten!

Meer informatie over Zoekmachine Optimalisatie

E-mailmarketing

Heeft u inmiddels een klantenbestand opgebouwd? Dan kan het interessant zijn om e-mailmarketing in te zetten. U houdt uw klanten op de hoogte met nieuws en brengt producten extra onder de aandacht. U blijft dan top-of-mind en zorgt ervoor dat bezoekers terugkeren naar uw webshop. Het verkeer wat uw site bezoekt is vaak veel waardevoller dan het aantrekken van nieuwe bezoekers. Met partners als Spotler en Copernica en ervaring met diverse andere aanbieders kunnen we u hier goed bij adviseren welke aanbieder het beste bij u past.

Meer informatie over e-mailmarketing

Conversie Optimalisatie

Als een bezoeker eenmaal op uw website is terecht gekomen, dan is het zaak om  diegene te overtuigen dat ze bij u moeten kopen. Door middel van conversie optimalisatie zorgt u ervoor dat bezoekers eerder overgaan tot een aankoop. Door te testen ontdekt u wat de meest waardevolle opbouw is van een pagina. Misschien is het wel goed om een button groen te maken in plaats van blauw of moet u inspelen op het schaarste principe door de bezoeker te laten zien dat er nog maar drie artikelen op voorraad zijn.

Meer informatie over conversie optimalisatie