Activatiecampagne voor nieuwe attractie Madurodam

Over Madurodam

Wie kent het niet? Madurodam is van oudsher een miniatuurpark in Den Haag, waar historische gebouwen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis te zien zijn. Tegenwoordig is Madurodam zóveel meer! In Madurodam worden op actieve wijze verhalen over de helden en hoogtepunten van Nederland verteld. Het is een echte beleving voor het hele gezin.

Eind juni lanceerde Madurodam een nieuwe familie-attractie: Nieuw Amsterdam. Tijdens een meeslepende show ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet. Natuurlijk mag je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo voelen je héél even de spanning van de ontdekkingsreizigers uit de 17e eeuw.

Campagne Nieuw Amsterdam

Doelstelling: het creëren van zoveel mogelijk awareness omtrent de attractie Nieuw Amsterdam. Deze awareness leidt uiteindelijk tot websitetrafficticketaankopen en parkbezoek. Hiervoor is een online marketing strategie ontwikkelt waarbij de focus ligt op push-marketing, maar ook de oriënterende bezoeker bereikt wordt met zichtbaarheid in zoekmachines en social media. Kortom: een strategie die verweven is in de volledige online customer journey.

Display

 • Demografische targeting van de doelgroep o.b.v. postcode data.
 • Display plaatsingen op premium titels als de Telegraaf, AD, nu.nl, Sanoma, etc.
 • Een CTR optimizer verbetert de targeting gedurende de looptijd van de campagne, op basis van een responderend profiel.

YouTube

 • De commercials worden gepromoot onder de Madurodam doelgroep, door middel van demografische en interesse targeting.
 • In de campagne testen we drie varianten van de video commercial naast elkaar.
 • Bijna een kwart van alle gebruikers kijkt de hele video af!

SEO & SEA

 • De oriënterende doelgroep wordt opgevangen in zoekmachines, zowel betaald als organisch.
 • Doel: een relevant antwoord geven op de zoekvraag, of dit nu gaat over tickets, openingstijden of parkeren. En: moet ik mijn online ticket eigenlijk printen?
 • Door gebruik te maken van slimme functionaliteiten in AdWords, zoals extensies, maken we het pad van vraag tot antwoord nog efficiënter.

Remarketing

 • Engaged websitebezoekers worden opnieuw geactiveerd met een relevante boodschap.
 • Een maximale relevantie is hierbij gewaarborgd door de juiste restricties en frequency caps.

Facebook

 • Naast het promoten van organische content en winacties werken we campagnematig aan het vergroten van de fanbase.
 • Ook hier is de targeting gebaseerd op demografische variabelen en interesses. Tevens lopen er pilots met lookalike audiences (profielen die overeenkomen met de bestaande fanbase).
 • A/B tests met verschillende advertentievarianten.

“Gladior heeft in alle drie de stadia van de campagne (vooraf, tijdens en achteraf) grote betrokkenheid en expertise laten zien. Dit heeft voor ons geleid tot zeer mooie resultaten en nieuwe learnings. Vooral binnen het stuk display (RTB campagnes) hebben we cijfers gezien die we eerder niet in campagnes hebben behaald. Mede door deze complete aanpak en de samenwerking met de experts van Gladior zijn we zeer tevreden over het eindresultaat.” 

Afbeeldingsresultaat voor madurodam logo

Pieter de HulluOnline marketing & sales @ Madurodam

Resultaten

Ruim 5 miljoen vertoningen onder de doelgroep in Nederland

400.000 websitebezoekers gedurende de zomermaanden

Kwalitatiever websitebezoek: +15% pagina’s per sessie en +10% sessieduur

+230% stijging in online conversieratio

Verdubbeling van het aantal online ticketaankopen t.o.v. vorig jaar