Complete online marketing voor Coffee Fresh

Complete online marketing voor Coffee Fresh

Bij aanvang van de samenwerking, in 2013, was de insteek om meer leads te genereren via de website, maar Coffee Fresh heeft zich sinds die tijd dusdanig ontwikkeld dat Gladior zich momenteel inzet om Coffee Fresh organisatiebreed te ondersteunen door de inzet van online marketing.

De website van Coffee Fresh was bij aanvang van de samenwerking niet up to date, waardoor inspanningen rondom SEO optimalisatie niet volledig tot recht kwamen. Ook was de meetbaarheid van acties die op de website uitgevoerd kunnen worden niet goed inzichtelijk. Aangezien ons credo is; meten is weten, hebben we Coffee Fresh geadviseerd bij de bouw van de nieuwe website.

De core website van Coffee Fresh is natuurlijk www.coffeefresh.nl, maar daarnaast beschikken zij tevens over www.koffieautomaat.com en www.koffiemachine.nl. Gezamenlijk hebben we ervoor gezorgd om met deze krachtige domeinnamen organische top 10 resultaten te domineren met 3 posities, op relevante zoektermen.

Over Coffee Fresh

De beste kop koffie op de werkvloer: daar staat Coffee Fresh voor’. Dit is de missie van Coffee Fresh en daar werken zij elke dag met veel passie voor. De automaten, ingrediënten, snelle technische service en de mensen zijn de speerpunten van de organisatie. Coffee Fresh is in de Achterhoek als klein bedrijf begonnen, en nu meer dan 92 jaar later uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met 5 vestigingen.

Veel medewerkers werken al jaren voor Coffee Fresh en hebben een schat aan waardevolle informatie én een passie voor koffie. Dit willen ze graag delen en uitstralen in de service. Bij Coffee Fresh wordt de tijd genomen voor persoonlijk advies en verzorgd men met passie voor het vak koffievoorziening op maat. Door te investeren in maatschappelijk verantwoorde producten en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, draagt Coffee Fresh bij aan een duurzame samenleving.

“De kennis en expertise van Gladior geven ons juiste inzichten en tools om de online marketing van Coffee Fresh nog verder te optimaliseren. De snelheid van communiceren en de professionele ondersteuning zijn de basis voor onze prettige samenwerking.,, 

 Hanneke Perikonline marketeer

Resultaten online marketing

De focus op het generen van leads heeft plaatsgemaakt voor een complete online marketing strategie waarbij Gladior de rol heeft aangenomen om Coffee Fresh in alle facetten te voorzien van advies. Van SEO optimalisatie, social media inzet, display campagnes tot conversie optimalisatie. Doordat Coffee Fesh zelf een online marketeer in huis heeft geeft dit de samenwerking een extra dimensie en kan de gekozen strategie goed intern worden doorvertaald en vice versa.

Deze strategie heeft er onder meer voor gezorgd dat er veel nieuwe content op regelmatige basis toegevoegd wordt aan de website en heeft dit als effect dat verkeer hierop met +700% is gestegen. Naast de meetbare resultaten heeft de samenwerking er ook voor gezorgd dat de organisatie van Coffee Fresh meer online is gaan denken en acteren en online een onderdeel is geworden van de bedrijfscultuur.

Werkwijze

De focus op het generen van leads heeft plaatsgemaakt voor een complete online marketing strategie waarbij Gladior de rol heeft aangenomen om Coffee Fresh in alle facetten te voorzien van advies. Van onder meer SEO optimalisatie, social media inzet tot optimalisatie van de website in de breedste zin van het woord. Doordat Coffee Fesh zelf een online marketeer in huis heeft geeft dit de samenwerking een extra dimensie en kan de gekozen strategie goed intern worden doorvertaald en vice versa.

SEO & techniek 
Door voorafgaand aan en tijdens de bouw van de website als klankbord te fungeren, is een zoekmachine vriendelijke en meetbare website opgeleverd. We hebben advies gegeven over de indeling, structuur en gebruiksvriendelijkheid van de website. Daarnaast hebben we de migratie verzorgt naar Universal Analytics voor de webshop van Coffee Fresh via Google Tag Manager. Door gebruik te maken van Google Tag Manager is het mogelijk om zelf eenvoudig punten in de website meetbaar te maken, zonder dat de webbouwer hiervoor ingeschakeld hoeft te worden.

Content creatie & social media inzet
Een van de zaken waar hard aan gewerkt is en nog steeds veel focus heeft is de creatie van content. De mensen binnen Coffee Fresh kunnen veel vertellen over koffie, maar dit kwam online nog niet tot uiting. Gladior heeft hier de adviesrol op zich genomen en de handvatten geboden om aan de hand van een strategie en contentkalender, regelmatig en op het medium afgestemd content te creëren. Hierdoor laat Coffee Fresh haar kennis, maar ook de organisatie en haar medewerkers zien op haar website en social media kanalen.

Optimalisatie
Daarnaast blijft het optimaliseren van de website en webshop omgeving, voor de klanten van Coffee Fresh, een belangrijk speerpunt om deze gebruiksvriendelijk(er). Door slim gebruik te maken van feedback tools zoals Hotjar kunnen we laten zien hoe bezoekers zich online gedragen en zetten we conversaties op om gebruikers actief te vragen naar hun gebruikerservaringen.